Houbová roštěnka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
300 g hříbky
0.2 l kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
600 g hovězí roštěnka
2 ks cibule krájená nadrobno
60 g olej nebo sádlo
podle chuti
vegeta
sůl a pepř
drcený kmín
příloha
rýže vařená
na ozdobu
čerstvě nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

  2. V rozehřátém tuku roštěnky po obou stranách opečeme a na chvíli odložíme na talíř.

  3. V tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli a přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené čerstvé hříbky (můžeme použít z loňské sezóny i sušené), dochutíme kmínem, posekanou zelenou petrželkou, rozetřeným česnekem, vegetou a přidáme maso.

  4. Chvíli dusíme, pak přilijeme smetanu a během vaření přiléváme podle potřeby vodu aby šťáva byla dostatečně hustá.

  5. Houbové roštěnky dusíme až je maso měkké. Podáváme s rýží a zdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!