Houbová roštěnka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 300 g hříbky 0.2 l kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 600 g hovězí roštěnka 2 ks cibule krájená nadrobno 60 g olej nebo sádlo podle chuti vegeta sůl a pepř drcený kmín příloha rýže vařená na ozdobu čerstvě nasekaná petrželka
Postup Houbová roštěnka recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
V rozehřátém tuku roštěnky po obou stranách opečeme a na chvíli odložíme na talíř.
V tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli a přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené čerstvé hříbky (můžeme použít z loňské sezóny i sušené), dochutíme kmínem, posekanou zelenou petrželkou, rozetřeným česnekem, vegetou a přidáme maso.
Chvíli dusíme, pak přilijeme smetanu a během vaření přiléváme podle potřeby vodu aby šťáva byla dostatečně hustá.
Houbové roštěnky dusíme až je maso měkké. Podáváme s rýží a zdobené petrželkou.