Houbová večeře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 dl smetana 2 lžíce rozinky 5 cl brandy 500 g žampiony 2 dl bílé víno 2 lžičky petrželová nať 2 lžíce sekané ořechy 2 lžíce slunečnicová semínka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Houbová večeře recept
Postup přípravy receptu
-
Ze žampionů odkrojíme nožičky a kloboučky necháme celé. Jen je opatrně nařízneme křížem a podusíme na oleji.
Když jsou poloměkké, přidáme rozinky, oříšky, slunečnicová semínka, sůl a pepř. Před dokončením přidáme máslo, víno, brandy a na závěr smetanu ke šlehání. Směs necháme přejít varem a posypeme petrželovou natí.
Houbovou večeři podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné je pečivo, brambory nebo i rýže.