Houbová večeře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 dl smetana
2 lžíce rozinky
5 cl brandy
500 g žampiony
2 dl bílé víno
2 lžičky petrželová nať
2 lžíce sekané ořechy
2 lžíce slunečnicová semínka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze žampionů odkrojíme nožičky a kloboučky necháme celé. Jen je opatrně nařízneme křížem a podusíme na oleji.

  2. Když jsou poloměkké, přidáme rozinky, oříšky, slunečnicová semínka, sůl a pepř. Před dokončením přidáme máslo, víno, brandy a na závěr smetanu ke šlehání. Směs necháme přejít varem a posypeme petrželovou natí.

  3. Houbovou večeři podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné je pečivo, brambory nebo i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!