Houbové hamburgery recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
4 plátky sýr
0.3 hlávky zelí
4 ks houby
grilovací koření
4 ks hamburgerová houska
podle chuti
sůl
majonéza
hořčice
kečup
trojobal
1-2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme si troubu. Zeleninu očistíme. Cibuli a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, zelí na nudličky.

  2. Housky podélně nakrojíme. Nedokrajujeme je úplně, lépe pak drží. Spodní část potřeme hořčicí nebo kečupem.

  3. Čerstvé houby, nejlépe bedle očistíme, zbavíme nožiček a kloboučky utřeme vlhkým hadříkem. Připravíme si trojobal. Houby okořeníme grilovacím kořením a postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi si rozpálíme olivový olej a obalované houby restujeme. Můžeme použít i gril. Pak je odložíme stranou.

  4. Do připravených housek klademe smažené houby. Na ně dáme plátek sýra, trochu majonézy nebo kečupu a plátky cibule, rajčat a zelí.

  5. Houbové hamburgery krátce prohřejeme v troubě nebo v mikrovlnce. Horké houbové hamburgery ihned podáváme. Pokud nejste vegetariáni, lze přidat plátky restované slaniny nebo šunky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!