Houbový boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
5 ks brambory
1 ks cibule
3 lžíce kečup
1 ks chilli paprička
4 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
500 ml hovězí vývar
200 g hlávkové zelí
200 g kořenová zelenina
200 g čerstvé houby
2 ks červená řepa
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Větší brambory s kořenovou zeleninou důkladně očistíme, podle druhu oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme, můžeme použít i houby naložené. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Připravíme si také kysané zelí a koření. Řepu oloupeme a uvaříme zvlášť. Chilli papričku nasekáme nadrobno.

  2. Ve velkém hrnci rozpustíme slaninu, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme brambory, kořenovou zeleninu a zalijeme hovězím vývarem, přisypeme houby a zelí. Houbový boršč doplníme o veškeré koření a sůl. Vše vaříme, dokud nejsou brambory a ostatní suroviny měkké. Na závěr přidáme zvlášť uvařenou řepu nakrájenou na kousky a hotový boršč dochutíme kečupem a chilli papričkami.

  3. Houbový boršč podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!