Houbový boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 5 ks brambory 1 ks cibule 3 lžíce kečup 1 ks chilli paprička 4 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 500 ml hovězí vývar 200 g hlávkové zelí 200 g kořenová zelenina 200 g čerstvé houby 2 ks červená řepa 500 g kysané zelí podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Houbový boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Větší brambory s kořenovou zeleninou důkladně očistíme, podle druhu oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme, můžeme použít i houby naložené. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Připravíme si také kysané zelí a koření. Řepu oloupeme a uvaříme zvlášť. Chilli papričku nasekáme nadrobno.
Ve velkém hrnci rozpustíme slaninu, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme brambory, kořenovou zeleninu a zalijeme hovězím vývarem, přisypeme houby a zelí. Houbový boršč doplníme o veškeré koření a sůl. Vše vaříme, dokud nejsou brambory a ostatní suroviny měkké. Na závěr přidáme zvlášť uvařenou řepu nakrájenou na kousky a hotový boršč dochutíme kečupem a chilli papričkami.
Houbový boršč podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat chléb.