Houbový guláš z čerstvých lesních hub recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 l vývar
2 lžičky majoránka
2 ks cibule
sádlo
2 lžičky drcený kmín
1 špetka mleté nové koření
2 lžíce mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
200 g lesní houby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Doporučuji mladé tvrdé houby (například suchohřiby nebo praváky)

  2. Cibuli necháme v hrnci zpěnit na sádle nebo oleji. Čím hnědší cibule bude, tím bude guláš tmavší. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme nakrájené houby a na cibulce je orestujeme

  3. Poté houby zasypeme sladkou paprikou a drceným kmínem, zamícháme a zalijeme vývarem. Guláš vaříme, dokud nejsou houby měkké a voda se trochu nevyvaří. Před dovařením přidáme mleté nové koření, pepř, prolisovaný česnek a podle potřeby dochutíme solí. Připravíme si tmavou jíšku a guláš zahustíme

  4. Úplně na závěr přidáme sušenou majoránku, kterou do guláše přidáme tak, že ji promneme v rukou, aby se hezky rozvoněla. Guláš dále nevaříme, aby majoránka neztratila chuť

  5. Houbový guláš z čerstvých lesních hub můžeme na talíři ozdobit čerstvou majoránkou a podáváme například s domácím cereálním chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!