Houbový koláč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl 1 svazek petrželka 4 ks cibule rozmarýn 300 g mozzarella 500 g listové těsto mletý pepř 750 g čerstvé houby
Postup Houbový koláč
Postup přípravy receptu
-
Cibulku a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky nasekáme
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené žampiony či jiné čerstvé houby a chvíli restujeme, přidáme nasekané bylinky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme
Plech vyložíme rozváleným listovým těstem, okraje zvýšíme a dno těsta několikrát propícháme vidličkou. Lze použít jeden plech či formu, ale i malé zapékací mističky, jen bude s těstem více práce
Houbovou směs rozložíme na připravené těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou
Houbový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny. Okraje koláče by měly být zlatavé
Upečený houbový koláč necháme částečně vychladnout, nakrájíme a podáváme. Chutná skvěle jen tak k vínu, ale poslouží i jako rychlá večeře
Foto: Shutterstock.com