Houby dušené s kuskusem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 šálek kuskus
mletý bílý pepř
1 lžíce škrobová moučka
150 ml zeleninový vývar
mletý zázvor
500 g čerstvé houby
1 svazek nať jarní cibulky
5 lžic sojová houbová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Potom je krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat do mísy. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Očištěný česnek prolisujeme. Šálek kuskusu o objemu 150 ml připravíme podle návodu na obalu. Studený zeleninový vývar promícháme s mletým zázvorem, sojovou omáčkou a škrobovou moučkou

  2. Na oleji zprudka osmahneme houby, které osolíme a opepříme. Potom zmírníme teplotu, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme alespoň 20 minut. Podle potřeby houby podléváme okapanou vodou z hub

  3. K podušeným houbám přidáme usekanou cibulku a vše zalijeme ochuceným vývarem se škrobovou moučkou. Krátce povaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme uvařený kuskus

  4. Houby dušené s kuskusem podáváme samostatně s pečivem nebo jako přílohu ke grilovanému či pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!