Houby dušené s kuskusem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 šálek kuskus mletý bílý pepř 1 lžíce škrobová moučka 150 ml zeleninový vývar mletý zázvor 500 g čerstvé houby 1 svazek nať jarní cibulky 5 lžic sojová houbová omáčka
Postup Houby dušené s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Potom je krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat do mísy. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Očištěný česnek prolisujeme. Šálek kuskusu o objemu 150 ml připravíme podle návodu na obalu. Studený zeleninový vývar promícháme s mletým zázvorem, sojovou omáčkou a škrobovou moučkou
Na oleji zprudka osmahneme houby, které osolíme a opepříme. Potom zmírníme teplotu, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme alespoň 20 minut. Podle potřeby houby podléváme okapanou vodou z hub
K podušeným houbám přidáme usekanou cibulku a vše zalijeme ochuceným vývarem se škrobovou moučkou. Krátce povaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme uvařený kuskus
Houby dušené s kuskusem podáváme samostatně s pečivem nebo jako přílohu ke grilovanému či pečenému masu.