Houby ve sladkokyselém nálevu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kg čisté houby nálev 8 kostek cukr 2 lžičky sůl 1 l voda 0.3 l 8% ocet 6 kuliček spolarin náplň 1 plátek cibule 1 špetka tymián 1 plátek mrkev 3 plátky křen 2 kuličky jalovec 1 lístky bobkový list 4 kuličky nové koření 4 kuličky bílý pepř 15 kuliček hořčičné semínko
Postup Houby ve sladkokyselém nálevu recept
Postup přípravy receptu
-
Pro nakládání vybíráme mladé plodnice pravých hřibů, křemenáčů, klouzků, lišek, ryzců a václavek.
Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kostky.
Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody.
Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme.
Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem.
Sterilujeme 30 minut na 95 °C.
K liškám a ryzcům dáme poloviční množství koření.