Hráškové pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g hrášek
1 stroužek česnek
1 ks citron
2 ks mozzarella
6 lístků čerstvá máta
50 g sýr pecorino
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
extra panenský olivový olej
selský chléb

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Stačí tak pět minut. Slijeme a přesuneme do misky. Přidáme sůl a vše společně podrtíme. Můžeme použít i kuchyňský robot a směs rozmixovat, ale lepší je směs připravit ručně.

  2. Do rozmělněné směsi přidáme několik lžic olivového oleje, nastrouhaný sýr pecorino (část si uschováme na finální zdobení) a většinu citronové šťávy. Promícháme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

  3. Krajíčky chleba opečeme na pánvi dozlatova a topinky potřeme půlkou rozříznutého česneku.

  4. Každou topinku potřeme hustě pyré a položíme na ni polovinu koule mozzarelly. Každou porci finálně zakápneme olivovým olejem, kdo ještě chce, může i kapkou citronu, pak posypeme zbytkem nastrouhaného pecorina a můžeme podávat.

  5. Hráškové pyré servírujeme na opečené topince jako výbornou chuťovku či předkrm při různých příležitostech.

  6. Zdroj: iPrima.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!