Hřibová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
pepř
1 lžíce sekaná petrželka
1 l slepičí vývar
2 plátky toastový chléb
400 g čerstvé hřiby
120 g rostlinné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Polovinu tuku v hrnci rozpustíme a houby na něm smažíme za stálého míchání asi 15 minut.

  2. Potom houby osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a asi 10 minut vaříme.

  3. Mezitím z toastového chleba uděláme trojhránky, které na zbytku tuku dozlatova opečeme.

  4. Polévku nalijeme na talíře, na povrch poklademe křupavý chléb a sypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!