Hrnečkový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
2 ks vejce
2 lžíce marmeláda
1-2 lžíce kakao
2 hrnky mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek hladká mouka
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
poleva
1 balíček čokoláda na vaření
na ozdobu
strouhaný kokos
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si smícháme hladkou a polohrubou mouku, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr, kakao a vše opatrně promícháme vařečkou. Pak přidáme mléko, vejce, olej a marmeládu a umixujeme na hladké těsto.

  2. Tukem vymažeme a moukou vysypeme hlubší plech, na který pak těsto vylijeme.

  3. Hrnečkový perník pečeme přibližně 20 - 30 minut na 180 °C.

  4. Po upečení perníku si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a rozetřeme ji na celý perník. Na závěr můžeme ještě ozdobit strouhaným kokosem nebo na hoblinky nastrouhanou bílou čokoládou.

  5. Hrnečkový perník necháme vychladnout, rozkrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!