Hrnková buchta podle fantazie recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
8 lžic máslo
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
1 miska čerstvé nebo kompotované ovoce
1 balíček želé na dort

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme hutnou směs, mezitím si necháme na sporáku rozpustit máslo v trošce mléka a nakonec přimícháme k již připravenému těstu. Do těsta můžete rozmíchat kakao, kokos, ořechy či marmeládu pro ozvláštnění chuti

  2. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech (nejlepší je použít pečící papír), navrch poklademe ovoce podle chuti. Výborné jsou především borůvky a maliny. Plech vložíme do předehřáté trouby a na přiměřené teplotě (Podle intenzity pečení každé trouby, ne příliš naprudko!) buchtu upečeme. Hotová je, jestliže píchneme párátkem doprostřed a těsto se na něj již nelepí

  3. Podle návodu na obalu si připravíme želé na dort (červený, čirý) a po mírném vychladnutí hrnkovou buchtu celou polijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!