Hrnkové houskové knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 lžička prášek do pečiva 2 ks rohlík 2 hrnky hrubá mouka podle chuti sůl podle potřeby tuk na vymazání
Postup Hrnkové houskové knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájené housky nebo rohlíky. Přidáme v mléce rozmíchané žloutky, osolíme a vypracujeme těsto. Zlehčíme ho pevně ušlehanými bílky.
Houskovým těstem naplníme 2 hrnky o objemu 250 ml, které jsou dobře vymazané tukem. Plníme je jen do dvou třetin, protože těsto nabude.
Hrnky vložíme do hrnce s vodou, která by měla zakrývat hrnečky do poloviny. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. Knedlíky zkoušíme tak, že do nich strčíme špejli. Pokud je špejle po vytažení suchá, knedlíky jsou hotové.
Hrnkové houskové knedlíky tenkým nožem uvolníme od hrnečku a vyklopíme. Hrnkové houskové knedlíky krájíme obvyklým způsobem a podáváme k omáčkám a masu.