Hrnkové houskové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 lžička prášek do pečiva
2 ks rohlík
2 hrnky hrubá mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájené housky nebo rohlíky. Přidáme v mléce rozmíchané žloutky, osolíme a vypracujeme těsto. Zlehčíme ho pevně ušlehanými bílky.

  2. Houskovým těstem naplníme 2 hrnky o objemu 250 ml, které jsou dobře vymazané tukem. Plníme je jen do dvou třetin, protože těsto nabude.

  3. Hrnky vložíme do hrnce s vodou, která by měla zakrývat hrnečky do poloviny. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. Knedlíky zkoušíme tak, že do nich strčíme špejli. Pokud je špejle po vytažení suchá, knedlíky jsou hotové.

  4. Hrnkové houskové knedlíky tenkým nožem uvolníme od hrnečku a vyklopíme. Hrnkové houskové knedlíky krájíme obvyklým způsobem a podáváme k omáčkám a masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!