Hrnkový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
petrželka
1 hrnek mléko
4 ks rohlík
1 hrnek hrubá mouka
máslo na vymaštění

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Přidáme mléko, hrubou mouku, žloutky, sekanou petrželku a sůl. Dobře promícháme a přidáme tuhý sníh.

  2. Máslem dobře vymažeme čtyři 250 ml hrnky a naplníme je do 3/4 těstem.

  3. Do většího kastrolu dáme vařit vodu tak, aby dosahovala maximálně do 3/4 hrníčků. Ve vodní lázni vaříme hrnkové knedlíky asi 30 minut.

  4. Hotové hrnkové knedlíky vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!