Jogurtový koláč s broskví a čokoládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnků cukr 3 ks vejce 0,5 hrnků máslo cukr moučka 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek hořká čokoláda 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balíček skořicový cukr 1 hrnek broskvový kompot 1 hrnek bílý řecký jogurt
Postup Jogurtový koláč s broskví a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Hrnek na měření surovin použijeme o objemu 250 ml. Menší plech vyložíme kartou na pečení. Broskve z kompotu překrájíme na menší kousky. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni a promícháme se skořicovým cukrem
Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme rozpuštěné máslo a hrnek bílého řeckého jogurtu. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto ještě jednou dobře promícháme
Polovinu těsta uhladíme na plech s kartou. Zbytek těsta promícháme s čokoládou a přelijeme světlé těsto. Na koláč rozdělíme broskve
Koláč pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečení kontrolujeme vpichem špejle. Ještě teplý koláč pocukrujeme cukrem moučka
Jogurtový koláč s broskví a čokoládou je výborný u kávy i u čaje.