Jogurtový koláč s broskví a čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků cukr
3 ks vejce
0,5 hrnků máslo
cukr moučka
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek hořká čokoláda
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček skořicový cukr
1 hrnek broskvový kompot
1 hrnek bílý řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Hrnek na měření surovin použijeme o objemu 250 ml. Menší plech vyložíme kartou na pečení. Broskve z kompotu překrájíme na menší kousky. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni a promícháme se skořicovým cukrem

  2. Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme rozpuštěné máslo a hrnek bílého řeckého jogurtu. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto ještě jednou dobře promícháme

  3. Polovinu těsta uhladíme na plech s kartou. Zbytek těsta promícháme s čokoládou a přelijeme světlé těsto. Na koláč rozdělíme broskve

  4. Koláč pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečení kontrolujeme vpichem špejle. Ještě teplý koláč pocukrujeme cukrem moučka

  5. Jogurtový koláč s broskví a čokoládou je výborný u kávy i u čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!