Vepřové na kantonský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce voda 1 ks zázvor 1 lžíce med 2 ks jarní cibulka 0,5 lžiček kukuřičný škrob 600 g vepřové maso 1,5 lžíce rýžový ocet 1 lžíce čínské rýžové víno 2 lžíce tmavá sojová omáčka 1 lžička červená pasta ze sojových bobů 2 ks badyány
Postup Vepřové na kantonský způsob
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku a zázvor nakrájíme na kousky
Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během této doby je několikrát obrátíme
Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbývající med a ocet smícháme se lžičkou horké vody a touto glazurou potřeme maso. Pečeme je v troubě 10-12 minut (šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly musí být čirá). Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou
Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a povaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů