Vepřové na kantonský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce voda
1 ks zázvor
1 lžíce med
2 ks jarní cibulka
0,5 lžiček kukuřičný škrob
600 g vepřové maso
1,5 lžíce rýžový ocet
1 lžíce čínské rýžové víno
2 lžíce tmavá sojová omáčka
1 lžička červená pasta ze sojových bobů
2 ks badyány

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku a zázvor nakrájíme na kousky

  2. Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během této doby je několikrát obrátíme

  3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbývající med a ocet smícháme se lžičkou horké vody a touto glazurou potřeme maso. Pečeme je v troubě 10-12 minut (šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly musí být čirá). Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou

  4. Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a povaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!