Hrušková buchta s citronovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 kg hrušky
10 dkg hera
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek acidofilní mléko
1 hrnek grahamová mouka
poleva
1 ks bílek
1 ks citron
15 dkg cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky vykrájíme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, acidofilní mléko, rozpuštěnou heru a dobře promícháme. Přidáme nastrouhané hrušky a ještě zamícháme.

  2. Těsto nalijeme na plech, který buď vymažeme a vysypeme, nebo dáme pečící papír.

  3. Pečeme asi 15 minut dorůžova.

  4. Než buchta vychladne nachystáme si polevu. Šťávu z jednoho citronu, bílek a moučkový cukr mícháme tak dlouho, až vznikne hladká, ne moc hustá, poleva. Polevu nalijeme a stejnoměrně rozetřeme na vychladlou buchtu. Hruškovou buchtu s citronovou polevou necháme ztuhnout.

  5. Hruškovou buchtu s citronovou polevou nakrájíme, podle fantazie ještě ozdobíme a doplníme třeba šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!