Hustý špenát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2-3 ks vejce
1 ks cibule
mletý pepř
2 balíčky mražený špenát
3 dl mléko nebo smetana
0 kostek masový bujon
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme na tuku. Přidáme zmražený špenát a počkáme, až se pořádně rozpustí.

  2. Ke špenátu přidáme půlku bujonu, kdyby byl celý, bylo by to dost slané. Poté opepříme. Přidáme mléko a vodu, jak komu chutná a jaké hustoty docílit. Nezapomeneme česnek (já dal 6 stroužků a přišlo mi to málo). Mám raději hustější špenát, takže přidávám i bramborový škrob nebo mouku na zahuštění. Nakonec do hustého špenátu přidáme 2 - 3 vejce, promícháváme a prohříváme.

  3. Hustý špenát podáváme s bramborovým knedlíkem, ale je možné použít i jinou přílohu podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!