Indické Aloo Ghobi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička máslo 4 ks brambory 2 ks cibule 3 ks rajče 1 ks květák 1 lžička koriandr 1 lžička kurkuma 1 ks čerstvý zázvor 1 lžička chilli koření podle chuti sůl podle potřeby voda
Postup Indické Aloo Ghobi recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si suroviny. Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zázvor nastrouháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
Na tuku osmažíme cibuli a nastrouhaný zázvor dozlatova. Přidáme všechno koření, rajčata, osolíme podle chuti a přelijeme vodou. Necháme chvilku povařit a přidáme brambory, květák a znovu podlijeme vodou. Všechno vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Aloo Ghobi stále vaříme na mírném plameni, aby vůně koření pronikla do květáku.
Poté ještě horký a provoněný indický pokrm podáváme.