Irské špenátové palačinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 0 šálků mléko 1 ks citron 2 šálky špenát 1 ks banán 0 lžiček mletá skořice 0 šálků celozrnná mouka 0 lžiček jedlá soda 0 šálků mleté vlašské ořechy 1 lžička kypřící prášek na pečení 0 šálků nízkotučný sýr ricotta
Postup Irské špenátové palačinky recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme ovesnou nebo celozrnnou mouku, mletou skořici, kypřící prášek na pečení a sůl.
Do mixéru nalijeme mléko nebo podmáslí, ricottu, vejce, oloupaný banán, omytý a okapaný špenát, citronovou šťávu vymačkanou z 1 citronu a prošleháme. V míse potom přimícháme do suchých ingrediencí ušlehanou tekutou směs a mícháme, dokud není těsto hladké. Nakonec těsto na irské špenátové palačinky zasypeme vlašskými ořechy.
Hotové těsto dělíme na kousky, které se vejdou do čtvrtiny šálku a nalijeme je na promazaný pekáč nebo pánev. Pečeme 2 minuty po obou stranách, až palačinky ztmavnou.
Irské špenátové palačinky před servírováním udržujeme při teplotě okolo 90 °C v pekáči nebo na přikryté pánvi.
Irské špenátové palačinky podáváme jako dobrou pochoutku k různým příležitostem.