Irské špenátové palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
0 šálků mléko
1 ks citron
2 šálky špenát
1 ks banán
0 lžiček mletá skořice
0 šálků celozrnná mouka
0 lžiček jedlá soda
0 šálků mleté vlašské ořechy
1 lžička kypřící prášek na pečení
0 šálků nízkotučný sýr ricotta

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme ovesnou nebo celozrnnou mouku, mletou skořici, kypřící prášek na pečení a sůl.

  2. Do mixéru nalijeme mléko nebo podmáslí, ricottu, vejce, oloupaný banán, omytý a okapaný špenát, citronovou šťávu vymačkanou z 1 citronu a prošleháme. V míse potom přimícháme do suchých ingrediencí ušlehanou tekutou směs a mícháme, dokud není těsto hladké. Nakonec těsto na irské špenátové palačinky zasypeme vlašskými ořechy.

  3. Hotové těsto dělíme na kousky, které se vejdou do čtvrtiny šálku a nalijeme je na promazaný pekáč nebo pánev. Pečeme 2 minuty po obou stranách, až palačinky ztmavnou.

  4. Irské špenátové palačinky před servírováním udržujeme při teplotě okolo 90 °C v pekáči nebo na přikryté pánvi.

  5. Irské špenátové palačinky podáváme jako dobrou pochoutku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!