Italská houbová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g cibule 80 g sádlo 0.5 hlávky kapusta 10 g parmazán 1 hrst sušené houby 50 g dušená rýže 1 kostka bujon podle chuti sůl rajče koření mletá paprika
Postup Italská houbová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Na polévkové lžíci sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zlehka ji poprášíme paprikou a přidáme k ní spařenou a na nudličky nakrájenou kapustu. Všechno osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vřící vody a dusíme doměkka.
Houby nasekáme a na tuku s předsmaženou cibulkou krátce osmahneme a podusíme.
Změklou kapustu zalijeme vřící vodou, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Přidáme prolisované rajče, podušené houby a udušenou rýži.
Na dno každého talíře dáme polévkovou lžíci nastrouhaného parmazánu, zalijeme italskou houbovou polévkou a podáváme.