Rychlý hruškový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1/2 hrnečku máslo 1/2 hrnku máslo 1 lžička skořice 1 kostka tvaroh 1 lžíce med 5 - 6 ks hrušky 1 lžička cukr moučka 1 hrnek cukr moučka 1 hrnek zakysaná smetana 2 hrnky polohrubá mouka 1/2 balíčku kypřící prášek máslo na vymazání
Postup Rychlý hruškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrníček moučkového cukru, smetanu, půl hrníčku rozpuštěného másla, jedno vejce (těsto bude nadýchanější, pokud vejce před zamícháním do těsta vyšleháme) a půl balíčku kypřícího prášku. Všechny tyto ingredience dobře smícháme v kašovité těsto
V druhé míse dochutíme měkký tvaroh s polovinou hrníčku rozpuštěného másla a jednou polévkovou lžící medu
Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší čtvrtky
Vymažeme remosku zbylým máslem, vysypeme hladkou moukou a rozetřeme v ní připravené těsto. Další vrstvou bude ochucený tvaroh a nakonec povrch koláče zakryjeme hruškami. Hruškový koláč lehce poprašíme moučkovým cukrem a trochou skořice
V mírně vyhřáté remosce zapékáme 25 - 30 minut.