Italská omáčka na pizzu recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžička bazalka
1 - 2 lžíce olivový olej
1 plechovka krájená rajčata
mletý bílý pepř
1 - 2 lžičky třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Vsypeme cibuli a za občasného míchání ji zvolna restujeme asi 5 minut dozlatova. Pak přidáme česnek, krátce jej osmahneme a hned vmícháme rajčata. Rajčata můžeme použít konzervovaná nebo čerstvá. Vmícháme bazalku, cukr a dusíme na mírném ohni asi 10 minut, až se rajčata vydusí a omáčka zhoustne. Pak ji osolíme, opepříme a důkladně promícháme

  3. Italskou omáčku na pizzu necháme vychladnout a pak s ní potíráme těsto na pizzu. Omáčku můžeme ochutit bazalkou nebo oreganem a je možné ji i rozmixovat. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!