Veganská ananasová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 1/2 hrnku olej 1/2 dl rum 1 ks prášek do pečiva 1 ks vanilkový cukr 6 lžic strouhaný kokos 2 hrnky polohrubá mouka 1 konzerva kompotovaný ananas olej na vymazání 4 lžíce třtinový cukr mouka na vysypání 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 1 hrnek šťáva z ananasového kompotu
Postup Veganská ananasová buchta
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejeme na 165 °C. Plech vymažeme olejem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a přidáme ostatní suché ingredience (vanilkový cukr, pudinkový prášek, kokos). Přidáme olej, šťávu z ananasového kompotu a rum. Vymícháme těsto, vlijeme ho na plech a poklademe kousky ananasu
Ananasovou buchtu dáme do trouby a asi po 20 minutách plech vytáhneme, jemně posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby zpět. Pečeme celkem asi 40 minut
Veganskou ananasovou buchtu není třeba po vytažení cukrovat, stačí ji nakrájet a podávat.