Veganská ananasová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1/2 hrnku olej
1/2 dl rum
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
6 lžic strouhaný kokos
2 hrnky polohrubá mouka
1 konzerva kompotovaný ananas
olej na vymazání
4 lžíce třtinový cukr
mouka na vysypání
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1 hrnek šťáva z ananasového kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 165 °C. Plech vymažeme olejem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou

  2. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a přidáme ostatní suché ingredience (vanilkový cukr, pudinkový prášek, kokos). Přidáme olej, šťávu z ananasového kompotu a rum. Vymícháme těsto, vlijeme ho na plech a poklademe kousky ananasu

  3. Ananasovou buchtu dáme do trouby a asi po 20 minutách plech vytáhneme, jemně posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby zpět. Pečeme celkem asi 40 minut

  4. Veganskou ananasovou buchtu není třeba po vytažení cukrovat, stačí ji nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!