Tymiánová krkovice se smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička tymián
1 lžíce hořčice
3 plátky sýr
100 ml bílé víno
1 kelímek kysaná smetana
80 g anglická slanina
mletý černý pepř
3 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Krkovice omyjeme, osušíme, naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji

  2. Kysanou smetanu smícháme s hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejeme na 220°C

  3. Opečené maso vložíme do zapékací misky i s tukem, přilijeme víno a dáme do trouby částečně vysmahnout

  4. Na každou krkovici položíme plátky anglické slaniny a plátek tvrdého sýra, přelijeme připravenou zálivkou a krátce zapečeme do změknutí masa

  5. Měkkou tymiánovou krkovici se smetanou podáváme s brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!