Tymiánová krkovice se smetanou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžička tymián 1 lžíce hořčice 3 plátky sýr 100 ml bílé víno 1 kelímek kysaná smetana 80 g anglická slanina mletý černý pepř 3 plátky vepřová krkovice
Postup Tymiánová krkovice se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Krkovice omyjeme, osušíme, naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji
Kysanou smetanu smícháme s hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejeme na 220°C
Opečené maso vložíme do zapékací misky i s tukem, přilijeme víno a dáme do trouby částečně vysmahnout
Na každou krkovici položíme plátky anglické slaniny a plátek tvrdého sýra, přelijeme připravenou zálivkou a krátce zapečeme do změknutí masa
Měkkou tymiánovou krkovici se smetanou podáváme s brambory nebo hranolky.