Italská pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
7 g sůl
2 dl voda
2 g droždí
8 g cukr krystal
50 ml olivový olej
400 g hladká mouka
podle chuti
smetana
niva
eidam
hermelín
oregano
mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na těsto postupně smícháme. Do mísy dáme droždí, cukr, zalijeme vodou, přidáme sůl, olej a mouku. Těsto prohněteme. Až je těsto vláčné, necháme minimálně hodinu vykynout. Po vykynutí rozdělíme na tři stejné části.

  2. Podsypeme si moukou pracovní desku (ne na dřevě ani silikonu, těsto by lepilo). Vytvarujeme malý bochánek z jedné části a pomalu od středu začneme těsto zpracovávat a roztahovat. Nezasahovat do úplného okraje, protože by potom okraj při pečení nenakynul. Těsto propracováváme, aby bylo rovnoměrně tenké. Nemusí být kruh. Zpracováváme tak, aby se vešlo na pekáč.

  3. Když máme těsto nachystané, vezmeme pekáček, vyložíme pečícím papírem a klademe jednotlivé ingredience. Já mám nejraději quatro formaggi, takže těsto lehce poliji smetanou, aby nikde nepřetékala, ale ani málo, aby pizza nebyla suchá. Postupně klademe sýry podle libosti (např. hermelín, nivu, mozzarellu, eidam). Niva a eidam lépe nastrouháme. Posypeme oreganem a možno přidat např. kukuřici.

  4. Italskou pizzu dáme do naplno předehřáté trouby a pečeme přibližně 8 - 10 minut dle výhřevnosti. Okraj musí být křupavý, pak vytáhneme. Pak už jen italskou pizzu nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!