Kynutá medová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 2 lžíce rum 200 ml mléko 1/2 kostky droždí 60 g med 1 lžička citronová kůra 2 lžíce sekané mandle 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 ks vejce (L) 60 g kandovaný ananas
Postup Kynutá medová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Ananas nakrájíme na kostičky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnce rozpustit a mléko ohřejeme
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci tekutého medu a špetku soli. Do mísy prosejeme mouku, do středu rozklepneme vejce, přilijeme zbylý med a mléko s droždím. Ze stran suroviny zahrneme moukou
Přidáme nakrájené rozměklé máslo, citronovou (pomerančovou) kůru a ananas i s rumem. Důkladně zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout
Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme sekané mandle, zalijeme je vykynutým těstem a necháme ještě 10 minut kynout.l
Pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě (200°C) při 180°C. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem
Částečně prochladlou medovou bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme.