Italská polévka podle norem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
5 dkg máslo
5 ks rajče
5 dkg nudle
3 dkg rajčatový protlak
5 dkg hladká mouka
podle chuti
cukr
sůl
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, překrájíme, zalijeme vývarem, necháme rozdusit, potom přidáme protlak a promícháme.

  2. Z másla nebo tuku a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání přiléváme zchladlý vývar. Vývar můžeme použít masový i zeleninový. Přidáme dušená rajčata s protlakem, osolíme, podle chuti přidáme cukr a za občasného míchání zvolna vaříme alespoň 30 minut.

  3. Mezitím uvaříme pološiroké nudle. Uvařenou polévku přecedíme, dochutíme a jako vložku přidáme zvlášť uvařené nudle. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

  4. Italskou polévku podle norem rozléváme na talíře a podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!