Italská polévka podle norem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar 5 dkg máslo 5 ks rajče 5 dkg nudle 3 dkg rajčatový protlak 5 dkg hladká mouka podle chuti cukr sůl na ozdobu petrželová nať
Postup Italská polévka podle norem recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, překrájíme, zalijeme vývarem, necháme rozdusit, potom přidáme protlak a promícháme.
Z másla nebo tuku a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání přiléváme zchladlý vývar. Vývar můžeme použít masový i zeleninový. Přidáme dušená rajčata s protlakem, osolíme, podle chuti přidáme cukr a za občasného míchání zvolna vaříme alespoň 30 minut.
Mezitím uvaříme pološiroké nudle. Uvařenou polévku přecedíme, dochutíme a jako vložku přidáme zvlášť uvařené nudle. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.
Italskou polévku podle norem rozléváme na talíře a podáváme na stůl k jídlu.