Italská zeleninová směs recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce strouhanka 100 g paprika 100 g cibule 100 g květák hladká mouka 100 g řapíkatý celer 100 g tvrdší rajčata 100 g patison
Postup Italská zeleninová směs recept
Postup přípravy receptu
-
Rozebereme květák na růžičky a propláchneme vodou. Uvaříme ho v osolené vodě do poloměkka, necháme vychladnout a dáme okapat. Ostatní zeleninu nakrájíme na velké plátky, nebo proužky. Jednotlivé kusy zeleniny obalíme v trojobalu. Podobným způsobem obalíme i květák.
Takto připravenou zeleninu smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 160°C asi 5 minut dozlatova. Při podávání doplníme studenou omáčkou - například tatarkou nebo kečupem. Chuť zeleniny nezkazí ani dresing.