Italská zeleninová směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
strouhanka
100 g paprika
100 g cibule
100 g květák
hladká mouka
100 g řapíkatý celer
100 g tvrdší rajčata
100 g patison

Postup přípravy receptu

  1. Rozebereme květák na růžičky a propláchneme vodou. Uvaříme ho v osolené vodě do poloměkka, necháme vychladnout a dáme okapat. Ostatní zeleninu nakrájíme na velké plátky, nebo proužky. Jednotlivé kusy zeleniny obalíme v trojobalu. Podobným způsobem obalíme i květák.

  2. Takto připravenou zeleninu smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 160°C asi 5 minut dozlatova. Při podávání doplníme studenou omáčkou - například tatarkou nebo kečupem. Chuť zeleniny nezkazí ani dresing.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!