Italské bramborové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
400 g brambory
2 lžíce voda
3 lžíce sýr
1 lžička šalvěj
1 snítka šalvěj
5 dl zeleninový vývar
strouhaný muškátový oříšek
75 g jemná pšeničká krupice

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vaříme přikryté pokličkou v malém množství mírně osolené vody asi 30 minut na mírném ohni. Brambory oloupeme a rozmačkáme.

  2. K bramborám přidáme pšeničnou krupici, nasekanou šalvěj, sůl, muškátový oříšek, vlažnou vodu, strouhaný sýr a vypracujeme hladké a jemné těsto. Z bramborového těsta tvoříme válečky silné 5 - 6 cm. Z nich nakrájíme plátky silné 1 - 2 cm a uděláme z nich knedlíčky.

  3. Ve vroucím zeleninovém vývaru vaříme knedlíky 8 - 10 minut.

  4. Italské bramborové knedlíčky podáváme se smetanovou omáčkou, ve které je sýr a šunka. Italské knedlíčky můžeme ochutit rozpuštěným máslem se šalvějovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!