Pikantní pizza recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 - 3 lžíce olej 1/2 lžičky sůl sůl 2 ks vejce 1 - 2 ks vejce 4 plátky šunka 1 ks klobása 1 lžička oregano 400 g hladká mouka 1/2 lžičky muškátový oříšek tuk na vymazání 6 lžic ostrý kečup 200 g tuk (máslo) 200 g sýr (eidam, mozzarella) 100 kg poličan nebo paprikáš
Postup Pikantní pizza
Postup přípravy receptu
-
Do zadělávací mísy dáme mouku, rozměklý tuk, vejce a sůl. Elektrickým hnětačem přísady zpracujeme. Pak je rukama spojíme do hladkého těsta a necháme půl hodiny v chladničce odpočinout
Těsto rozdělíme na poloviny a z každé na vále vyválíme kulatou placku. Můžeme těstem vyložit i větší plech. Placky přeneseme na vymaštěné koláčové formy a prsty ho natáhneme do krajů. Několikrát těsto propíchneme
Smícháme kečup s najemno nastrouhaným česnekem, olejem, vejcem, solí, muškátovým oříškem a oreganem. Směsí potřeme obě pizzy a bohatě je posypeme strouhaným sýrem a poklademe kolečky salámu i klobásy (čabajka, gombasecká). Doprostřed ozdobně naaranžujeme dvě kolečka šunky a povrch pikantní pizzy posypeme oreganem
Pikantní pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut na 200 °C
Oregano můžeme nahradit tymiánem.