Krém z pečených paprik recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 2 - 3 ks brambory 1 ks cibule 1 l voda bazalka 100 g brynza 2 lžíce olivový olej 1 kg červená paprika 1 - 2 lžičky balzamikový ocet čerstvě mletý barevný pepř
Postup Krém z pečených paprik
Postup přípravy receptu
-
Papriky položíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 - 30 minut. Když jsou na paprikách vytvořené puchýřky, slupka začne krabatět a zlátnout, jsou papriky upečené
Mezitím oloupeme cibuli a brambory a obojí nakrájíme na kostky
Ještě horké upečené papriky přendáme do mísy, přikryjeme pokličkou a necháme zapařit. Papriky pak jednoduše zbavíme slupky, semínek a nakrájíme na kousky
V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Přisypeme česnek, který necháme rozvonět, přidáme brambory a znovu krátce orestujeme. Do hrnce vsypeme papriky, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 15 minut. Do polévky přidáme 1 - 2 lžičky vinného octa a také trochu sušené či čerstvé bazalky
Polévku z pečené papriky rozmixujeme na hladký krém, podle potřeby dochutíme
Takto připravený krém z pečených paprik podáváme horký s porcí brynzy a nezapomene opepřit čerstvě namletým barevným pepřem.