Krém z pečených paprik recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 - 3 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
bazalka
100 g brynza
2 lžíce olivový olej
1 kg červená paprika
1 - 2 lžičky balzamikový ocet
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky položíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 - 30 minut. Když jsou na paprikách vytvořené puchýřky, slupka začne krabatět a zlátnout, jsou papriky upečené

  2. Mezitím oloupeme cibuli a brambory a obojí nakrájíme na kostky

  3. Ještě horké upečené papriky přendáme do mísy, přikryjeme pokličkou a necháme zapařit. Papriky pak jednoduše zbavíme slupky, semínek a nakrájíme na kousky

  4. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Přisypeme česnek, který necháme rozvonět, přidáme brambory a znovu krátce orestujeme. Do hrnce vsypeme papriky, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 15 minut. Do polévky přidáme 1 - 2 lžičky vinného octa a také trochu sušené či čerstvé bazalky

  5. Polévku z pečené papriky rozmixujeme na hladký krém, podle potřeby dochutíme

  6. Takto připravený krém z pečených paprik podáváme horký s porcí brynzy a nezapomene opepřit čerstvě namletým barevným pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!