Rybí polévka z lososa recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 2 - 3 ks cibule 1/2 ks celer 2 - 3 ks mrkev 2 - 3 lístky bobkový list nové koření 4 lžíce hladká mouka čerstvá petrželka 2 ks kořenová petržel 1 - 2 hrstě odřezky z lososa
Postup Rybí polévka z lososa
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, mrkev s petrželí oškrábeme a celer s cibulí oloupeme. Vše nakrájíme na větší kusy. Rybu jen opláchneme, přípradně použijeme její odřezky
Pokud použijeme hlavu, nezapomeneme odstranit žábry, jinak by byla polévka hořká
Do velkého hrnce vložíme zeleninu a rybí maso, přidáme bobkový list, nové koření a sůl. Obsah v hrnci zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 20 - 25 minut do změknutí masa
Obsah v hrnci scedíme a necháme vychladit. Maso zbavíme kostí a kůže, obereme a rozdělíme na menší kousky. Zeleninu také nakrájíme na drobnější kousky
V hrnci necháme rozpustit máslo, za stálého míchání vsypeme mouku a vzniklou jíšku opražíme do zrůžovění. Poté postupně přiléváme vývar a stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme asi 5 minut provařit
Do zahuštěného vývaru vsypeme zpět maso a zeleninu a další 2 - 3 minuty provaříme
Podle potřeby rybí polévku dochutíme solí, můžeme vmíchat i jemně nasekanou petrželku
Rybí polévku podáváme horkou. Můžeme přidat česnekem dochucené krutony či přikusovat pečivo.