Rybí polévka z konzervy recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1,3 l voda 2 dl voda 1 hrnek cuketa 1/2 hrnku mrkev jíška 2 ks bujón 1 ks velká cibule 1 lžička plnotučná hořčice mletý černý pepř 1 lžíce sterilovaná kapie tekuté polévkové koření 1 konzerva ryby v tomatě
Postup Rybí polévka z konzervy
Postup přípravy receptu
-
Na 2 lžících oleje usmažíme větší cibuli nakrájenou na kostičky. Smažíme dorůžova. Přidáme hrnek nahrubo nastrouhané cukety a 1/2 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve. Odkryté pomalu opékáme asi 10 minut
Směs zahustíme trochou jíšky, přidáme 1,3 litru vody a krátce povaříme. Ve 2 dl studené vody si rozmícháme lžičku plnotučné hořčice a s bujóny přidáme do polévky. Nakonec do polévky přidáme vidličkou rozmačkané ryby z konzervy i se šťávou a lžíci nakrájené sterilované kapie. Ryby mohou být např. sardinky. Rybí polévku necháme přejít varem, dochutíme solí, pepřem, zelenou petrželkou a tekutým polévkovým kořením
Rybí polévka z konzervy nám vyjde na 5 - 6 porcí.