Rybí polévka z konzervy recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1,3 l voda
2 dl voda
1 hrnek cuketa
1/2 hrnku mrkev
jíška
2 ks bujón
1 ks velká cibule
1 lžička plnotučná hořčice
mletý černý pepř
1 lžíce sterilovaná kapie
tekuté polévkové koření
1 konzerva ryby v tomatě

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 lžících oleje usmažíme větší cibuli nakrájenou na kostičky. Smažíme dorůžova. Přidáme hrnek nahrubo nastrouhané cukety a 1/2 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve. Odkryté pomalu opékáme asi 10 minut

  2. Směs zahustíme trochou jíšky, přidáme 1,3 litru vody a krátce povaříme. Ve 2 dl studené vody si rozmícháme lžičku plnotučné hořčice a s bujóny přidáme do polévky. Nakonec do polévky přidáme vidličkou rozmačkané ryby z konzervy i se šťávou a lžíci nakrájené sterilované kapie. Ryby mohou být např. sardinky. Rybí polévku necháme přejít varem, dochutíme solí, pepřem, zelenou petrželkou a tekutým polévkovým kořením

  3. Rybí polévka z konzervy nám vyjde na 5 - 6 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!