Jehněčí kolínko na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl vývar 1 ks cibule sádlo 150 - 200 ml pivo 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks kapie drcený kmín 4 snítky čerstvý tymián 1 řapík řapíkatý celer mletý černý pepř 2 ks jehněčí koleno
Postup Jehněčí kolínko na pivu
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kolena očistíme, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na čtvrtiny. Celer, menší mrkev a petržel očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kapii rozkrojíme a zbavíme semínek
Pekáč vymažeme sádlem (olejem), poklademe zeleninou, cibulí a česnekem. Na zeleninu položíme snítky tymiánu a jehněčí kolínka. Vše podlijeme pivem, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna při 180 °C doměkka. Během pečení kolena kontrolujeme a podléváme výpekem a vývarem. Asi po hodině a půl odstraníme z pekáče zeleninu a nezakrytá kolínka dopečeme dozlatova. Zeleninu rozmixujeme, promícháme s výpekem a podle potřeby naředíme vývarem. Jehněčí kolínka na pivu podle chuti osolíme a opepříme
Jehněčí kolínka na pivu podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovými noky.