Jehněčí kolínko na zelenině a víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 20 g máslo 100 g celer rozmarýn 100 g mrkev 100 g petržel 1 konzerva krájená rajčata 2 - 3 dl suché červené víno mletý černý pepř 4 ks jehněčí přední kolínko
Postup Jehněčí kolínko na zelenině a víně
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev, petržel i celer orestujeme na pánvi nasucho. Zeleninu přendáme do pekáčku, přidáme krájená rajčata a rozmarýn
Jehněčí kolínka podle potřeby očistíme. Česnek očistíme, prolisujeme a utřeme s máslem a solí. Česnekovým máslem potřeme kolínka, opepříme je a položíme do pekáčku na zeleninu. Vlijeme víno, přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby do vyhřáté na 150 °C. Jehněčí kolínka zvolna pečeme asi 110 minut
Jehněčí kolínka na zelenině a víně podáváme jen s vypečenou zeleninou nebo můžeme doplnit brambory či pečivem.