Houbová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 3 lžíce olej petrželka 1 ks cibule špetka soli 3 lžíce hladká mouka 10 g sušené houby 100 g čerstvé houby špetka pepře 700 ml vývaru z masa 1 kelímek smetana (i zakysaná)
Postup Houbová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby si namočíme. Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a dusíme spolu s nabobtnalýma houbama, posekanou cibulí a troškou kmínu ve vodě. Zalijeme vývarem a opět necháme chvilku vařit. Rozmícháme si mouku v troše vody, pak jí zahustíme základ omáčky a necháme převařit. Přidáme smetanu, osolíme a jemně opepříme a ozdobíme zelenou petrželkou
Foto: www.profimedia.cz