Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

25 g česnek
35 g sůl
sůl
30 g máslo
30 g máslo
60 ml smetana
10 g tymián
10 g rozmarýn
50 g citron
50 g šalotka
divoké koření
mletý bílý pepř
muškátový květ
500 g vepřové sádlo
čerstvá máta
celý černý pepř
150 g cukrový hrášek
120 g bílý chřest
350 g jehněčí kolínko
500 g hovězí lůj
70 ml demi-glace

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si jehněčí kolínka, která opláchneme a naložíme do soli, divokého koření, rozmarýnu a tymiánu a spolu s olivovým olejem necháme 24 hodin odležet

  2. Přichystáme si vepřové sádlo a hovězí sádlo z vyškvařeného loje. Sádlo přivedeme na teplotu asi 95 °C a přidáme do něho česnek, šalotku, rozmarýn a tymián. Nakonec přidáme jehněčí kolínka a necháme je táhnout při 85 °C zhruba 6 hodin, až do úplného změknutí

  3. Ragú z bílého chřestu si připravíme následovně. Bílý chřest opatrně oškrábeme a odkrojíme spodní část, která by mohla být dřevnatá. Chřest dáme na 5 minut blanšírovat, poté vytáhneme a dáme do studené vody, aby nám zůstal pěkně křupavý

  4. Chřest nakrájíme na asi 3 cm kousky a necháme lehce orestovat na másle, poté přidáme lehce demi-glace a zjemníme smetanou. Ochutíme muškátovým květem, solí a čerstvě mletým bílým pepřem

  5. Mladé cukrové hrášky důkladně omyjeme a necháme také mírně povařit, ne mnoho, aby neztratily svou sladkou chuť a zelenou barvu. Poté hrášky vyjmeme a rozmixujeme. Přidáme máslo na zjemnění a ochutíme solí, bílým pepřem a nakonec čerstvou a jemně nakrájenou mátou

  6. Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré podáváme jako vydatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!