Italské lasagne recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
sůl
50 g máslo
500 ml mléko
kečup
11 plátků lasagne
oregano
50 g parmazán
250 g krájená rajčata
mletý pepř
1 lžička plnotučná hořčice
50 g hladká mouka
1 konzerva rajský protlak
250 - 300 g mleté vepřové maso
strouhaný muškátový oříšek
Postup Italské lasagne
Postup přípravy receptu
-
Lasagne vkládáme po 3 - 4 do vroucí osolené vody s trochou oleje a necháme chvíli změknout. Pak je přendáme na talíř, případně vhodíme do mísy s ledovou vodou
Připravíme si ragú. Mleté maso osmažíme na pánvi na troše oleje, okořeníme, přidáme malý protlak, kečup a hořčici. Za občasného přilévání vody dusíme maso doměkka
Připravíme si bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku a po troškách přiléváme mléko. Směs vymícháme do hustší omáčky. V případě potřeby přidáme mléko. Mléko přidáváme po troškách a čekáme, dokud se všechno neprovaří. Jinak by nám vzniky velké hrudky
Jednotlivé suroviny si rozdělíme na stejně velké díly podle potřebného množství vrstev - 5 vrstev lasagní, 3 vrstvy rajčat z konzervy, 4 vrstvy bešamelu a 2 vrstvy masa. Do vymazané formy skládáme jednotlivé vrstvy: lasagne - rajčata - lasagne - ragů - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - lasagne - ragú - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - parmazán. Italské lasagne pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut. Je potřeba dodržet 45 minut pečení, aby se nám vypařila všechna přebytečná tekutina, aby lasagne nebyly moc piplavé
Italské lasagne ihned podáváme.