Italské špagety s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 g máslo
1 ks cibule
0 balíčků špagety
1 dl červené víno
1 plechovka loupaná rajčata
podle chuti
sůl
tymián
bazalka
oregano
parmazán
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si omáčku. Do rozpálené pánve s olivovým olejem vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme orestovat dozlatova a přidáme 2 celé stroužky česneku. Poté vmícháme loupaná a krájená rajčata (dají se koupit i v plechovce), přidáme podle chuti sůl, oregano, bazalku a tymián. Omáčku podlijeme červeným vínem a necháme 20 minut vařit. Na závěr přidáme 50 g másla, chvíli povaříme, z omáčky vyjmeme česnek a odstavíme.

  2. Špagety vhodíme do vroucí osolené vody s trochou oleje a vaříme po dobu uvedenou na obalu, tak aby byly na skus. Poté špagety scedíme a ještě horké vhodíme do pánve s omáčkou. Na mírném ohni ještě chvíli povaříme a promícháme s omáčkou. Špagety by měly hezky klouzat, pokud nejsou dostatečně mokré, podlijeme ještě trochou vývaru ze špaget.

  3. Italské špagety s rajčatovou omáčkou servírujeme s parmazánem, můžeme dozdobit listy bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!