Italské špagety s rajčatovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 50 g máslo 1 ks cibule 0 balíčků špagety 1 dl červené víno 1 plechovka loupaná rajčata podle chuti sůl tymián bazalka oregano parmazán podle potřeby olivový olej
Postup Italské špagety s rajčatovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si omáčku. Do rozpálené pánve s olivovým olejem vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme orestovat dozlatova a přidáme 2 celé stroužky česneku. Poté vmícháme loupaná a krájená rajčata (dají se koupit i v plechovce), přidáme podle chuti sůl, oregano, bazalku a tymián. Omáčku podlijeme červeným vínem a necháme 20 minut vařit. Na závěr přidáme 50 g másla, chvíli povaříme, z omáčky vyjmeme česnek a odstavíme.
Špagety vhodíme do vroucí osolené vody s trochou oleje a vaříme po dobu uvedenou na obalu, tak aby byly na skus. Poté špagety scedíme a ještě horké vhodíme do pánve s omáčkou. Na mírném ohni ještě chvíli povaříme a promícháme s omáčkou. Špagety by měly hezky klouzat, pokud nejsou dostatečně mokré, podlijeme ještě trochou vývaru ze špaget.
Italské špagety s rajčatovou omáčkou servírujeme s parmazánem, můžeme dozdobit listy bazalky.