Krůtí stripsy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1,5 hrnek strouhanka
1 lžíce smetana
150 ml majonéza
hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
2 lžíce bílý jogurt
1 lžíce kukuřičný škrob
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 g krůtí prsa
1-2 lžičky sušený česnek
1 hrst nať jarní cibulky
1 lžička červená kari pasta
1 lžíce chilli omáčka Sriracha

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na hranoly asi 1,5 - 2 cm silné a 7 - 8 cm dlouhé. Nakrájené kousky masa promícháme se solí, mletým černým pepřem, sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a červenou kari pastou a necháme v chladu odležet

  2. Mezitím si připravíme suroviny na trojobal. Na másle opražíme strouhanou housku dozlatova, poté ji rozprostřeme na pečící papír a necháme vychladnout. Vychladlou osmaženou strouhanku nasypeme do mísy a promícháme se lžící kukuřičného škrobu. Hladkou mouku ochutíme solí a sušeným mletým česnekem a promícháme. Syrová vejce rozšleháme se lžící smetany dohladka a lehce osolíme

  3. Odležené krůtí hranolky obalíme v ochucené hladké mouce, rozšlehaných vejcích a připravené strouhance a smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě oleje při střední teplotě dozlatova. Osmažené krůtí stripsy necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat

  4. Příprava omáčky. Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, jogurtem, chilli omáčkou Sriracha a jemně nasekanou natí jarní cibulky. Omáčku ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu odležet

  5. Jemně pikantní krůtí stripsy rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými hranolky, zeleninovými saláty a oblíbenými dresinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!