Krůtí v brusinkách na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička máslo
2 lžíce med
1 lžíce grilovací koření
1,5 lžíce ocet balsamico
drcený pepř
3 lžíce brusinkový džem
400 g krůtí steak

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme pánev. Vložíme do ní brusinky, grilovací koření, pepř a ocet balzamico. Směs zprudka svaříme, až nám vznikne hustá marmeláda. Odstavíme a přidáme do ní med a menší oříšek másla nebo lžičku oleje. Marinádu důkladně rozmícháme a necháme ji trochu vychladnout

  2. Krůtí steak nakrájíme na plátky nebo špalíky. Vložíme je do teplejší marinády, důkladně obalíme a necháme vychladnout. Marináda nesmí být příliš horká, jinak se maso zatáhne. Misku s masem zakryjeme a necháme asi 2 hodiny marinovat

  3. Na rozpálený gril vložíme krůtí v brusinkách a grilujeme. Maso častěji obracíme, mohlo by se nám připálit, díky medu a cukru

  4. Krůtí v brusinkách na grilu podáváme s libovolnou omáčkou a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!