Italské vepřové kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
4 ks vepřová kotleta (130g)
podle potřeby
olej
omáčka
1 lžička sůl
30 g máslo
1 ks žloutek
2 dl mléko
50 g hladká mouka
1 lžíce strouhaný ementál
podle chuti
sůl
na obalení
1 ks vejce
strouhanka
na ozdobu
1 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety lehce naklepeme, osolíme a prudce na másle po obou stranách opečeme. Necháme je vychladnout.

  2. Z mouky a másla uděláme jíšku a zalijeme ji mlékem. Rozšleháme a povaříme. Potom ji odstavíme z ohně, osolíme a zlehka vmícháme žloutek a sýr.

  3. Vychladlé kotlety potřeme vrstvou bešamelové omáčky a povrch urovnáme nožem namočeným do oleje.

  4. Poté obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme na oleji.

  5. Před podáváním obložíme italské vepřové kotlety kolečky citronu. Přílohu tvoří vařené brambory nebo krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!