Italské vepřové kotlety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 4 ks vepřová kotleta (130g) podle potřeby olej omáčka 1 lžička sůl 30 g máslo 1 ks žloutek 2 dl mléko 50 g hladká mouka 1 lžíce strouhaný ementál podle chuti sůl na obalení 1 ks vejce strouhanka na ozdobu 1 ks citron
Postup Italské vepřové kotlety recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a prudce na másle po obou stranách opečeme. Necháme je vychladnout.
Z mouky a másla uděláme jíšku a zalijeme ji mlékem. Rozšleháme a povaříme. Potom ji odstavíme z ohně, osolíme a zlehka vmícháme žloutek a sýr.
Vychladlé kotlety potřeme vrstvou bešamelové omáčky a povrch urovnáme nožem namočeným do oleje.
Poté obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme na oleji.
Před podáváním obložíme italské vepřové kotlety kolečky citronu. Přílohu tvoří vařené brambory nebo krokety.