Jablečné uzené recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce máslo
50 dkg uzené maso
0.5 l jablečný mošt
1 ks menší pórek
podle chuti
čerstvý tymián
čerstvá petrželka
podle potřeby
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Uzené libové maso nakrájíme na plátky a na rozehřátém oleji je mírně opečeme.

  2. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a necháme zezlátnout.

  3. K uzenému přidáme posekanou petrželku a trochu tymiánu, zalijeme jablečným moštem a zvolna pečeme, až se mošt skoro odpaří. Pak přidáme kousek másla a už jenom prohřejeme.

  4. Jablečné uzené podáváme s bramborovou kaší posypanou petrželkou a s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!