Jablečný koláč bez cukru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
2 lžíce mléko
500 g polohrubá mouka
250 g tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
0.5 lžičky skořice
2 kg jablko
3 lžíce voda
8 kuliček sacharin (cukerin)
3 balíčky vanilkový nebo smetanový pudinkový prášek
na potření
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, spojíme se změklým tukem a zaděláme vejci rozšlehanými v mléce. Těsto dáme na 30 minut do chladničky.

  2. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme. Pudinky rozmícháme ve studené vodě, přilijeme k jablíčkům, přidáme sladidlo i skořici a promícháme.

  3. Těsto rozdělíme na dva kusy a z každého vyválíme obdélník velikosti plechu. Plech vyložíme pečícím papírem, vložíme jeden obdélník, rozetřeme veškerou jablečnou náplň a přikryjeme druhým obdélníkem.

  4. Povrch potřeme mlékem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

  5. Než se pustíme do krájení, necháme koláč úplně vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!