Jablečný páj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
5 lžic cukr
6 ks jablko
50 g Hera
těsto
2 ks žloutek
1 lžíce mléko
0 hrnečků cukr moučka
1 hrneček hladká mouka
1 kostka Hera
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme se žloutky, pak přidáme na malé kousky nakrájenou Heru (4/5) a nakonec vmícháme hladkou mouku. Podle potřeby můžeme přidat studené mléko. Vzniklé těsto necháme v chladnu 1 hodinu odležet.

  2. Když bude těsto chladnout, připravíme si náplň. Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat (začíná hnědnout), přidáme zbylou 1/5 Hery a na plátky nakrájená jablka. Krátce podusíme (asi 5 minut).

  3. Vychladlé těsto vyválíme na plát a předáme do vymazané formy na koláč a propícháme vidličkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Pak koláč vyndáme a přidáme připravenou náplň a vložíme zpátky do trouby. Jablečný páj dále pečeme asi 30 minut.

  4. Hotový jablečný páj necháme vychladnout a vložíme na noc do ledničky. Ráno pak ho krájíme přímo z koláčové formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!