Jablečný páj recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 5 lžic cukr 6 ks jablko 50 g Hera těsto 2 ks žloutek 1 lžíce mléko 0 hrnečků cukr moučka 1 hrneček hladká mouka 1 kostka Hera podle potřeby tuk na vymazání
Postup Jablečný páj recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme se žloutky, pak přidáme na malé kousky nakrájenou Heru (4/5) a nakonec vmícháme hladkou mouku. Podle potřeby můžeme přidat studené mléko. Vzniklé těsto necháme v chladnu 1 hodinu odležet.
Když bude těsto chladnout, připravíme si náplň. Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat (začíná hnědnout), přidáme zbylou 1/5 Hery a na plátky nakrájená jablka. Krátce podusíme (asi 5 minut).
Vychladlé těsto vyválíme na plát a předáme do vymazané formy na koláč a propícháme vidličkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Pak koláč vyndáme a přidáme připravenou náplň a vložíme zpátky do trouby. Jablečný páj dále pečeme asi 30 minut.
Hotový jablečný páj necháme vychladnout a vložíme na noc do ledničky. Ráno pak ho krájíme přímo z koláčové formy.