Jablkový moučník bez vajec a bez mléka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g cukr 50 ml olej 2 ks jablko 200 ml voda 0,5 ks citron 5 kapek vanilka 300 g hladká mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Jablkový moučník bez vajec a bez mléka
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapneme na 180 °C. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dobře promícháme s dvěma lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy. Polovinu citronové kůry nastrouháme na jemno. Menší plech nebo kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou
V míse ušleháme vodu s olejem, dokud nevznikne pěna. Přidáme cukr, prosátou mouku, strouhanou citronovou kůru, vanilku a prášek do pečiva. Dobře naposledy prošleháme a vzniklé těsto uhladíme ve formě
Pečeme asi 20 minut (záleží na troubě) dozlatova
Jablkový moučník bez vajec po vychladnutí ocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě nebo čaji.