Jablkový moučník bez vajec a bez mléka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
50 ml olej
2 ks jablko
200 ml voda
0,5 ks citron
5 kapek vanilka
300 g hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 180 °C. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dobře promícháme s dvěma lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy. Polovinu citronové kůry nastrouháme na jemno. Menší plech nebo kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou

  2. V míse ušleháme vodu s olejem, dokud nevznikne pěna. Přidáme cukr, prosátou mouku, strouhanou citronovou kůru, vanilku a prášek do pečiva. Dobře naposledy prošleháme a vzniklé těsto uhladíme ve formě

  3. Pečeme asi 20 minut (záleží na troubě) dozlatova

  4. Jablkový moučník bez vajec po vychladnutí ocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!