Jablkový závin se skořicí z kynutého těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

máslo
rum
1 hrst rozinky
mletá skořice
vlašské ořechy
jemná strouhanka
1 sklenice strouhaná jablka
třtinový cukr
1 porce kynuté těsto

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na kynutý závin si připravíme podle receptu Kynuté buchty s tvarohem. Těsto zpracujeme a necháme vykynout

  2. Rozinky namočíme do rumu. Připravíme si velkou sklenici strouhaných jablek a mletou skořici. Jablka vymačkáme

  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na polovinu a každou tence vyválíme na dva pláty. Posypeme jemnou strouhankou, poklademe jablky, zasypeme rozinkami, třtinovým cukrem a mletou skořicí. Můžeme přidat i vlašské ořechy nasekané na drobné kousky. Každý jablkový závin se skořicí opatrně zabalíme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem

  4. Jablkové záviny se skořicí potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 30 minut

  5. Jablkové záviny se skořicí z kynutého těsta podáváme nejlépe k dobrému čaji. Závin je díky kynutému těstu opravdu velmi jemný a vydrží dlouho vláčný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!