Jáhlový nákyp s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce jáhly
1 lžička med
smetana ke šlehání
5 ks čerstvé jahody
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme jáhly a uvaříme doměkka. Jáhly scedíme a necháme okapat, přidáme med a žloutek. Ušleháme sníh z bílku a lehce vmícháme

  2. Těsto dáme do máslem vymazaných misek nebo silikonové formy a asi 20 minut pečeme v předehřáté troubě

  3. Upečený nákyp ozdobíme jahodami a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a čerstvým ovocem podle sezóny

  4. Jáhlový nákyp s jahodami podáváme teplý ke snídani nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!