Špenátové knedlíky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 125 ml mléko 50 g hladká mouka tuk na vymazání 50 g anglická slanina hrubá mouka na vysypání 50 g tvrdý sýr 1 lžíce strouhaná houska 130 g čerstvý listový špenát
Postup Špenátové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Budeme potřebovat 3 hrnky o objemu 250 ml, které vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou
Špenát očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo
Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání svaříme na středně hustou kaši. Odstavíme a necháme zpola vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh
Prochladlou kaši spojíme se žloutky, potom přidáme usekaný špenát, slaninu, sýr a strouhanou housku. Vše podle chuti osolíme a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh
Připravené hrnečky naplníme do 3/4 jejich výšky, pevně uzavřeme alobalem a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Zakryjeme pokličkou a při velmi mírném probublávání necháme asi 35 minut vařit. Potom hrnky vyjmeme, necháme 3 minuty odstát, ostrým nožem knedlíky oddělíme od stěn a vyklopíme
Špenátové knedlíky se slaninou a sýrem nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohou k uzenému masu nebo drůbeži pečené na česneku. Vhodným doplňkem je rajčatový salát.